Lego voor Scrum

Lego voor Scrum.

Scrum is niet zozeer een aanpak, maar eerder een filosofie. Waarbij we afscheid nemen van het traditionele blauwdruk denken. Het betreft een manier van werken die voor allerlei soorten veranderingen en projecten toepasbaar is. 

Het is de filosofie van ‘see-feel-change’ oftewel leren door doen. Anders geformuleerd: Beter al doende met kleine stapjes succes boeken dan na veel werk het systeem implementeren en falen. 

Met deze maatwerktraining, in workshop-vorm, komt u in aanraking met de basis van Scrum. Door de unieke aanpak is deze maatwerktraining geschikt voor mensen die willen zien hoe Scrum werkt en voor teams die al met Scrum werken, maar hierin willen verbeteren. Door middel van LEGO wakkeren we allerlei creatieve kanten aan die de grenzen van het “binnen de kaders tekenen” doen vervagen. 

Tijdens deze maatwerktraining krijgt u de basis van Scrum uitgelegd. Hierna wordt de Scrum LEGO game gespeeld. Dit is een game, waarbij een compleet Scrum project wordt nagebootst en waarbij de deelnemers de verschillende Scrum events en artifacts leren door de theorie direct toe te passen. 

Deze interactieve maatwerktraining is voor jong of oud, beginner of expert. Leuk, leerzaam en zeer interactief. 

Type opleiding: Deze training wordt gegeven als maatwerktraining. Dit betekent dat afhankelijk van je wens de onderstaande onderwerpen, resultaat en duur aangepast kan worden. Kijk ook op onze maatwerktrainingen pagina voor het proces naar een maatwerktraining.

Doelgroep: Iedereen die op een interactieve manier kennis wil maken met Scrum. 

Onderwerpen: De volgende onderwerpen komen in deze maatwerktraining aan bod:

  • Uitleg over het Scrum Framework; 
  • Toepasbaarheid in eigen omgeving;
  • LEGO game gedeelte; 
  • Afronding en discussie.

Resultaat: Deze maatwerktraining geeft inzicht in de voordelen van het Scrum framework. Samenwerking en focus staan centraal en het gebruik van LEGO zorgt voor gegarandeerde glimlachen.

Aantal dagen: De maatwerktraining kan naar behoefte in 1 dagdeel of 1 volledige dag worden gegeven. Aangeraden wordt 1 volledige dag om maximaal gebruik te kunnen maken van de interactie en discussie.

Plan een datum.

Op aanvraag

0,5 tot 1 dag
In overleg
  • In overleg
© 2023 Praegus Academy B.V.