A4Q AI en Software testen – Foundation

A4Q AI en Software testen -
Foundation.

Er zijn meerdere overeenkomsten tussen Artificial Intelligence (AI) en menselijke intelligentie. De hoofdreden hiervoor is dat AI de menselijke intelligentie nabootst.

Sinds de jaren 50, is men bezig met het imiteren van menselijke intelligentie in apparaten. Echter zijn nu AI systemen steeds menselijker worden, waardoor ze ook minder voorspelbaar zijn geworden. In de testactiviteiten van AI systemen zorgt dit voor een unieke situatie van problemen en kwaliteitsattributen die overwogen moeten worden.

Deze driedaagse cursus heeft als doel om professionals de fundamenten te leren over AI, de betekenis voor het testen van AI en de mogelijke toepassing van AI in het Software testen.

Doelgroep: Professionals die kennis willen op doen over de theorie van AI en software testen en de toegevoegde waarde van AI in het vakgebied van Software testen, en/of professionals die het A4Q Foundation certificaat in AI en Software testen willen behalen.

Voorkennis: Geen specifieke voorkennis benodigd. Kennis en ervaring met Testen en het Software lifecycle zijn een pré.

Programma: De volgende onderwerpen komen in de cursus aan bod:

  • Basis concepten van Artificial Intelligence, met daarin het verschil tussen menselijke intelligentie en AI, de geschiedenis van AI, het verschil tussen Symbolic en Sub-Symbolic AI, de introductie van enkele Machine Learning algoritmes, en de beperkingen van AI.
  • Het testen van AI systemen, met daarin de algemene problemen met het testen van AI systemen, het trainen en testen van het Machine Learning model, AI testomgevingen, verschillende strategieën om AI systemen te testen, en verschillende metrieken voor het testen van AI systemen.
  • Het gebruik van AI ter ondersteuning van Software testen, met daarin het gebruiken van AI tijdens het testen, het toepassen van AI tijdens testactiviteiten en kwaliteitsmanagement, het toepassen van AI gedurende de testautomatisering in de component/unittest fase en in de Integratie/Systeemtest fase, verschillende AI tooling.

Resultaat: Deze driedaagse cursus bereidt de deelnemers voor op het A4Q Foundation examen in AI en Software testen. Het examen kan optioneel worden afgelegd.

Cursus/materiaal: Zowel de cursus als het materiaal zullen in het Engels verstrekt worden.

Aantal dagen: 3 dagen.

Prijs:  € 1395,- (excl. BTW en examen à € 250,- exclusief BTW, incl. cursusmateriaal en catering).

Plan een datum.

Op aanvraag

3 dagen
1395
  • Op aanvraag
  • Leusden
  • 9:15 - 16:45
  • (excl. BTW en examen à € 250,- exclusief BTW, incl. cursusmateriaal en catering)
© 2023 Praegus Academy B.V.